Over B&B Villa Sonnevanck

Historie

Het Bed and Breakfast gelegen aan de Deventerstraat draagt de naam Sonnevanck. De villa is gebouwd in 1901 naar ontwerp van de Apeldoornse architect A. van Driesum Szn. in Overgangsarchitectuur waarin elementen uit de Art Nouveau, de Chaletstijl en de Vakwerkstijl zijn verwerkt.

Van architectuurhistorische waarde als goed- en vooral wat betreft het interieur vrij gaaf bewaard gebleven. Het pand valt op door hoogwaardige esthetische kwaliteiten en geavanceerd materiaalgebruik. De ornamentiek is opvallend. Karakteristiek zijn ondermeer de hangende, rijk bewerkte veranda en het glas-in-lood.

Er is sprake van een ensemblewaarde als onderdeel van het gebied De Parken, waarbinnen het pand behoort tot de omstreeks 1900 gangbare villatypen, welke samen met de oudere en latere typen en stijlen zeer goed de ontwikkeling van de villabouw weergeven.

Ontvangst

Villa Sonnevanck is een gezellig en gastvrij B&B adres in Apeldoorn, gelegen in het groene hart van Nederland, de Veluwe. Het B&B is gevestigd in een schitterende, monumentale villa (rijksmonument) op de rand van centrum en Parkenbuurt.

In de ontbijtkamer is gratis koffie en thee. In de ochtend wordt hier het lekkerste ontbijtje van Apeldoorn bereid; vers gebakken brood, vers fruit en veel lekkers op tafel, teveel om op te noemen!

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: Op enkele minuten lopen is het treinstation en busstation. voor meer informatie bereikbaarheid openbaar vervoer: 9292.nl

Auto: Op 100 meter afstand van de Villa is een parkeergarage “marktplein”. Gratis parkeren in de buurt kan, wel even vragen waar!

 

Translate »